Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!
Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!

Számlamagyarázó, új számlázó rendszer

A számláin való könnyebb eligazodás érdekében, a következőkben olvashatja Számlamagyarázóinkat, amelyekből megtudhatja, hogy mit jelentenek a számlán szereplő adatok. Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy számláit már elektronikusan, sorban állás nélkül is befizetheti a weboldalunkon, vagy saját bankjánál, csoportos beszedési megbízással, illetve banki átutalással. A számlaképen feltüntetett árak és szolgáltatások illusztrációként szolgálnak.

Bízunk benne, hogy Számlamagyarázónkkal segítségére lehetünk!

A Telekomnál jelenleg is zajlik egy új Számlázási- és ügyfélkiszolgálási rendszer bevezetése, amelynek keretében üzleti ügyfeleinket folyamatosan állítjuk át a régi számlázásról, az újra. Amennyiben Ön azt tapasztalja, hogy 2016. március 1-jétől a megszokottól eltér a számlája, kérem, olvassa el az alábbi számlamagyarázót, amely már az új típusú számlákra vonatkozik.

SZOLGÁLTATÓ

Magyar Telekom Nyrt.,
vagyis a számla kibocsátója.

SZÁMLASORSZÁM

Ha egyszeri átutalással kívánja
kiegyenlíteni számláját, kérjük,
a közlemény rovatban a számla
sorszámát tüntesse fel.

ELŐFIZETŐ - VEVŐ

Az előfizetői szerződésben szereplő Előfizető - Vevő adatai.

Folyószámlaszám

Csoportos beszedési megbízások esetén, kérjük, hogy erre az azonosítószámra hivatkozzon!

MT ÜGYFÉLAZONOSÍTÓ

A Magyar Telekom Nyrt. 9 számjegyből álló egyedi ügyfélazonosítója.

Ügyfélszolgálatainkon érdeklődés vagy szolgáltatás megrendelése, illetve weboldalunkon történő ügyintézés esetén az MT ügyfélazonosítóval, valamint az ehhez kapcsolódó egyedi ügyféljelszavával (5 számjegyű) azonosíthatja magát.

Alapesetben jelszava az MT ügyfélazonosítójának utolsó 5 számjegye. A szolgáltatások igénybevételéhez meg kell változtatnia alapjelszavát, amelyre a 1435-ös ügyfélszolgálati telefonszámunkon, illetve személyesen a Telekom üzletekben van lehetősége.

Kérjük, jelszavát kezelje bizalmasan!

Fontos, hogy a telefonos és az internetes ügyintézéskor mindig készítse elő számláját, mert az MT ügyfélazonosítóra minden esetben szüksége lesz.

BEÉRKEZÉSI HATÁRIDŐ

A számla ellenértékének eddig az időpontig kell megérkeznie a Szolgáltatóhoz.
Kérjük, vegye figyelembe, hogy az egyes fizetési módok esetén akár több nap is eltelhet az összeg megérkezéséig! Erről bővebb információt a www.telekom.hu Segítünk menüpontjában talál.

A késedelmes befizetésből eredően késedelmi kamatot számíthatunk fel.

SZÁMLAÖSSZESÍTŐ

Az aktuális számla végösszegét mutatja meg (Jelenlegi számla összesen). Az összesítő tételesen tartalmazza a szolgáltatások díját, illetve a jóváírt hűségkedvezményeket.

EGYENLEG ADATOK

Egyenleg az előző számlán: A korábban kiállított számláján a „Jelenlegi egyenleg” sorban szereplő összeg.

Jelenlegi egyenleg: A folyószámlájának a számla kiállítás napján érvényes egyenlegét mutatja (példánkban 56 451 Ft). Amennyiben ez az összeg nagyobb, mint a fizetendő összeg (példánkban 25 410 Ft), akkor az egyenleg elmaradást mutat (példánkban 31 041 Ft – Lejárt számlatartozás).

Fizetendő összeg: Az itt feltüntetett összeget kell befizetnie aktuális havi számlája kiegyenlítéséhez.

Lejárt számlatartozás: A számla kiállításának pillanatában lejárt számlatartozása összegét mutatja.

Számlázott időszak

A telefon szolgáltatás havi díja, a percforgalmi díjak, az internet szolgáltatás havi díja és a televízió szolgáltatás havi díja az adott időszakra vonatkozólag.

Telefon szolgáltatás díjai

Itt olvashatja a telefon szolgáltatásra vonatkozó havi- és forgalmi díjakat,* valamint havi- és forgalmi díj kedvezményeket.

A fekete mezőben a szolgáltatás azonosítója látható.

* Amennyiben a díjcsomag díjban foglalt hívási kedvezményeket tartalmaz, a forgalmi díjak csak a kedvezmények felhasználását követően jelennek meg a számlán. A forgalmi díjak, a perc- és kapcsolási díjak, valamint a forgalmidíj-kedvezmények magyarázatai a lap alján olvashatóak.

ELŐFIZETÉSI DÍJ KEDVEZMÉNYEK

Az adott díjcsomagra vonatkozó díjkedvezményeket (pl. hűségkedvezményt) mindig a kedvezményezett díjcsomagnál/szolgáltatásnál tüntetjük fel.

Internet szolgáltatás díjai

Az internet szolgáltatásra vonatkozó előfizetési díj és esetleges előfizetési díj kedvezménye(i) (pl. hűségkedvezmény) kerülnek feltüntetésre.

Televízió szolgáltatás díjai

A televízió szolgáltatásra vonatkozó előfizetési díj és esetleges előfizetési díj kedvezménye(i) (pl. hűségkedvezmény) kerülnek feltüntetésre. Itt látható az igénybevett díjcsomag havi díja, a választott opciók és kiegészítő csomagok havi díjai, a vevőegység(ek) bérleti díja, valamint a hűségidő, és az opciók díjkedvezményei is.

Áfa összesítő

Itt található a teljes számla áfa-köteles számlatételeinek áfakulcsonkénti összesítése.

A forgalmi díjak – díjcsomagtól függően – percdíjakból és kapcsolási díjakból állnak.

A kapcsolási díj egy meghatározott összeg, melyet egyes díjcsomagoknál a hívás időtartamától függetlenül, a hívó és a hívott fél sikeres összekapcsolásáért, hívásonként számítunk fel.

A forgalmi díjakat részletezve, a kapcsolási díjakat összegezve tüntetjük fel a számlán.

A percdíjak hívásirányonként (helyi hívás, nemzetközi hívás stb.) és időszakonként (csúcsidőben, csúcsidőn kívül) eltérőek lehetnek az adott díjcsomagban foglaltaknak megfelelően.

Forgalmidíj-kedvezmények: Amennyiben a díjcsomagja benne foglalt kedvezményt tartalmaz, vagy kedvezményt biztosító opciót vesz igénybe, a kedvezményt a Forgalmidíj-kedvezmények alatt érvényesítjük.


A számlamagyarázó egy feltételezett szolgáltatáskép alapján összeállított tételeket tartalmaz, amely értelemszerűen nem teljes körű.