Online ügyfélszolgálat belépés

Online felületeinket az alábbi módokon éred el:

Kép leírása: Üzleti Önkiszolgáló Portál

Üzleti Önkiszolgáló Portál

Részletek

Kép leírása: Telekom Fiók

Telekom Fiók

Részletek

Kép leírása: Telekom alkalmazás

Telekom alkalmazás

Részletek

Figyelem!

Amennyiben vállalkozásodhoz több, mint 5 folyószámla vagy 15-nél több előfizetés tartozik, úgy üzleti szolgáltatásaid teljes körű kezelésére az Üzleti Önkiszolgáló Portálon van lehetőséged!

belépés az Üzleti Önkiszolgáló Portálra
icon_online.svg

Ismerd meg az önkiszolgáló funkciókat

Üzleti Önkiszolgáló Portál

Hogyan tudsz regisztrálni az üzleti ügyintézéshez?

1) Töltsd le a Telekom Ügyintézői nyilatkozatot, majd töltsd ki annak a személynek az adataival, akinek az online ügyintézéshez teljeskörű meghatalmazást szeretnél adni.

2) Az alábbi dokumentumokat küldd el az uzleti@telekom.hu e-mail címre:

  • a kitöltött és cégszerűen aláírt Telekom Ügyintézői nyilatkozatot
  • az aláírási címpéldány és cégkivonat másolatát.

3) A nyilatkozat feldolgozását követően automatikus értesítést küldünk a nyilatkozatban megjelölt kapcsolattartói e-mail címre, amiben szerepel a Telekom Ügyintézőhöz tartozó belépési azonosító és ideiglenes jelszó.

4) Kattints az e-mailben található "Belépek" gombra, majd a kapott felhasználói adatokkal belépve érheted el az üzleti önkiszolgáló portál funkcióit.

     

Telekom Fiók

Hogyan tudod használni a Telekom Fiókot?

Céges telefonszámoddal automatikusan létrehoztuk Telekom fiókodat, de bármilyen e-mail címet, vagy más telefonszámot is használhatsz belépésre.

A regisztrációt a menü jobb felső sarkában található Belépés gombra kattintva kezdheted, a választott belépési azonosítóra kattintva egy egyszeri kód megadását követően létre is hozzuk fiókodat.

Facebook fiókkal is létrehozhatsz fiókot, de ebben az esetben is javasoljuk, hogy biztonsági okokból a profil beállításoknál adj hozzá további belépési azonosítóként legalább egy telefonszámot vagy e-mail címet, ami hozzád tartozik.

A regisztrált Telekom fiókkal tudsz belépni a Telekom alkalmazásba és a Telekom webes önkiszolgáló felületeire is

ico_telekom_app_84.svg

Töltsd le a Telekom alkalmazást és kezeld előfizetéseidet mobilodon is!

Mit intézhetsz a Telekom fiókban a lakossági funkciókon felül?

Online tudakozó

Számla- és flottakezelés

Megjelenítjük a vállalkozásodhoz tartozó mobil és vezetékes előfizetéseket, kezelheted ezek beállításait és elérheted vállalkozásod számláit is. A vállalkozásodhoz tartozó további szolgáltatásokat, felhasználókat az Üzleti Önkiszolgáló Portálon kezelheted.

Üzleti Mobil

Mobil előfizetések kezelése

Üzleti mobil előfizetésedet abban az esetben tudod felcsatolni, ha a Telekom ügyintézői regisztráció megtörtént. Az adott mobil előfizetéshez tartozó egyenleget és beállításokat minden esetben megjelenítjük, de kiegészítő szolgáltatások aktiválására csak megfelelő jogosultság esetén adunk lehetőséget.

ico_internet_84.svg

Vezetékes szolgáltatások

Üzleti vezetékes előfizetéseidet önállóan nem lehet hozzárendelni Telekom fiókodhoz, azok automatikusan megjelennek, ha adminisztrátor jogú üzleti felhasználót rendelsz a fiókodhoz.

Az alkalmazás használathoz erre is szükséged lesz:

Minden hozzáadott előfizetést validálni / azonosítani kell.

A megjelenített képességek, szolgáltatások és számlák, az üzleti önkiszolgáló portálon megadott Telekom Ügyintéző (admin@cegnev) felhasználó csatolása esetén érhetőek el teljeskörűen, így tudod érdemben használni a felületet és az applikációt.
Fontos! Ezt a csatolást csakis a Telekom fiókban tudod végrehajtani, az applikációban nem!