Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!
Ha be szeretnél lépni az online fiókodba, itt teheted meg!

Ha céges weboldalt vagy saját cégneves levelezést szeretnél, először egy domain névre lesz szükséged.

Vagyis azt kell eldönteni, milyen név szerepeljen az internetes névben, illetve e-mail-címében, például: www.encegem.hu; xy@sajátcégnév.hu. Ezt a domain nevet regisztrálhatod a Telekomnál.

Ha megvan a név, azaz a domain név, először is le kell ellenőrizned, hogy az szabad-e, vagy pedig más cég vagy magánszemély már lefoglalta azt. Egy domain nevet csak egy regisztráló használhat, így ha a választott név foglalt, újat kell választanod.

Bezárás

Tipp

Nem csak akkor érdemes egy nevet lefoglalnod, ha azt ténylegesen fel is használod honlapodhoz vagy e-mail-címedben, hanem akkor is, ha nem szeretnéd, hogy azt más regisztrálja (esetleg egy hasonló profilú cég, versenytárs). Ajánlott a kiválasztott név ékezetes és ékezet nélküli, valamint többféle végződésű regisztrációja is. Pl.: encegem.hu, éncégem.hu, encegem.com, éncégem.com

Ellenőrizd le, hogy a választott domain nevet használja -e már valaki.Kattints ide, és regisztráld néhány lépésben vállalkozásod az interneten!

Jó, ha tudod

  • Ha több domain nevet is regisztrálsz, lehetővé teszed, hogy látogatóid egy vagy több (meglévő vagy épp készülő) honlapjára irányítsd (pl.: kalapok.hu, kalapvarras.hu, trendikalap.hu), így nagyobb eséllyel találnak rád vevőid az oldaladra.
  • A saját domain név alatt kialakított egyedi e-mail-címek minden üzleti levelezésben egységes megjelenéssel reklámozzák a vállalatod.
  • A kívánt domain név bármikor – akár működő honlap nélkül is- szabadon regisztrálhatod, hogy mások ne foglalják le előtted.
  • Magyar (*.hu) európai uniós (*.eu) és nemzetközi kiterjesztésű (*.com; *.org; *.biz; *.net; *.info) domain neveket egyaránt regisztrálhatsz

Neked ajánljuk a szolgáltatást, ha

  • most indítod vállalkozásodat,
  • céged neve még nincsen regisztrálva, és nem szeretnéd, hogy a konkurencia regisztrálja előtted,
  • változtatni szeretnél céged jelenlegi domain nevén (például azért, mert az nehezen megjegyezhető)
  • szeretnél saját céges e-mail-címet.

További fontos információk a szolgáltatás igénybevétele kapcsán

Mit kell tudni a domain nevekről és az IP-címről?

Az internetre kapcsolódó összes számítógép rendelkezik egy 4x3 számjegyből álló műszaki azonosítóval, az úgynevezett IP-címmel, melynek segítségével a hálózatra csatlakozó gépek azonosítják egymást. A mindennapi felhasználók számára a hosszú számsorok megjegyzése nem könnyű, így ezek helyettesítésére találták ki a domainnevek rendszerét. Így jöttek létre a www. _ _ _ .hu és hasonló formátumú domainnevek, melyek megkönnyítik a tájékozódást az interneten.

További tudnivalók: A szabályos igények 1-2 munkanapon belül bejegyzett ún. feltételes használatba kerülnek, azaz műszakilag már használhatók lesznek, de jogilag még nem kerülnek delegálásra.

A Céges e-mail-cím és Honlap csomagok igénybevételének feltétele a Magyar Telekomnál regisztrált és fenntartott domain név, azzal együtt vehetők csak igénybe. A domain név regisztráció és fenntartás szolgáltatás megszűnésekor, az ahhoz kapcsolódó Céges e-mail-cím és Honlap csomagok szolgáltatások is – a feltétel teljesülése hiányában - megszüntetésre kerülnek

ico_kiegeszito_szolgaltatasok_84.svg

Érdekel a megoldásunk?

Vedd fel a kapcsolatot kollégánkkal!