Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

MT-IX adatcsere központ

fejlec_mt_ix_738x288

A Telekom Internet Exchange (MT-IX) egy olyan fizikai infrastruktúra melynek célja, hogy megkönnyítse az internetforgalom kicserélését az MT-IX-hez csatlakozó különböző AS-ekkel rendelkező tagok között. Az MT-IX lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy segítségével összeköthessék a hálózatukat.

A csatlakozás lehetséges 1GE, 10GE, illetve aggregált portokon is. Az IP-forgalom kicserélés BGP routing protokoll alkalmazásával publikus route szerver közreműködésével valósul meg.

Az MT-IX előnyei:

Az MT-IX elősegíti az IP-forgalom kicserélését  különböző szervezetek és szolgáltatók között.

  • Közvetlen internetcsatlakozási lehetőség

Lehetőséget biztosít AS számmal rendelkező szolgáltatók számára, hogy függetlenítsék magukat meglévő IP-tranzit szolgáltatóktól, és költséghatékonyabb módon csatlakozzanak az internethálózathoz.

  • A forgalom kicserélés biztonságának javítása

Amennyiben meglévő kapcsolattal rendelkezik egy forgalomkicserélő központhoz, és a jelenlegi kapcsolata mellett szeretné a szolgáltatás elérésének a biztonságát javítani, az MT-IX használható teljesen redundáns kapcsolatként.

  • Kedvező ár

Az MT-IX egy költséghatékony lehetőség, amely kedvező áron biztosítja az internetforgalom kicserélés lehetőségét.

Misszió – vízió:

A Telekom Internet Exchange (MT-IX) saját AS-el rendelkező internetszolgáltatók, hosztingszolgáltatók és tartalomszolgáltatók számára jött létre abból a célból, hogy költséghatékony és széles szolgáltatáspalettát nyújtó alternatívát biztosítson.

Célunk, hogy a magyarországi IP-forgalom kicserélés költségét csökkenteni tudjuk.

Tagok:

Az MT-IX tagjai tipikusan internet-, hoszting- és tartalomszolgáltatók. Várunk partnereink közé minden saját AS-el rendelkező szolgáltatót, aki rendelkezik saját IP-címtartománnyal, és illetve az ezekhez tartozó objektumokkal a RIPE adatbázisban (aut-num, inetnum, inet6num, route, route6).

Kapcsolódó dokumentum:

Szabályzat