Sajtóközlemények

Gyerekszobától a tanteremig: Két nap a digitális tudatosságért

Budapest, 2022. október 13. 11:30

Mit jelent a digitális szülőség a XXI. században? Hogyan tudjuk online is biztonságban gyerekeinket? Milyen eszközkészlettel tudjuk elősegíteni, hogy élmény legyen a tanulás? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a kétnapos esemény-sorozat, melyet a digitális tudatosság jegyében szerveznek a Magyar Telekom székházban.

Digitalis_szulo_vagyok.jpg

 

A XXI. században gyermeket nevelni és tanítani azt jelenti, hogy a szülőknek és a tanároknak a digitális fronton is helyt kell állniuk, tudatosan és magabiztosan mozogva az online közösségi térben, az applikációk, weboldalak és eszközök világában. „Infokommunikációs vállalatként feladatunk, hogy szolgáltatásaink által biztosítsuk a minőségi hozzáférést az online térhez. Küldetésünk pedig az, hogy ráirányítsuk az emberek figyelmét arra, hogy a digitális világ végtelen lehetőséget kínál mindenki számára, és hogy ezen lehetőségek jobb, tudatosabb használatával mindenki fejlődhet, előrébb léphet az életében.” – hangsúlyozta Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója. A két nap tematikája a gyerekszobától a tanteremig tárgyalja azokat a témákat és kérdéseket, melyek szülőként vagy oktatási szereplőként a leggyakrabban merülnek fel az online térrel és a gyerekekkel kapcsolatban.

Október 20-án, a Magyar Telekom és a Hintalovon Alapítvány partnerségében szervezett Digitális szülő vagyok! rendezvény keretében a szülők digitális tudatosságának erősítése kerül a fókuszba. Kiváló szakértőkkel, gyakorló szülőkkel és gyerekekkel beszélgetve, interaktív workshopok révén kerül sor a tudás megosztására és átadására, hasznos eszközkészletet és támogató közösségi hátteret biztosítva. Ebben segítenek a meghívott vendégek, többek között Magyarósi Csaba vlogger, Görög Zita modell, műsorvezető, Gyurkó Szilvia, a Hintalovon Alapítvány vezetője, gyermekjogi szakértő, Dr. Pelle Veronika, az NMHH Gyermekvédelmi Főosztályának digitális műveltségfejlesztési munkatársa.

A folytatásban, október 21-én az Education: NEXT Konferenciának ad otthont a Telekom székháza, mely során azt a kérdést járják körül a résztvevők, hogyan építhető be a digitális tudatosság a tanulás és tanítás színtereibe. Számos külföldi és hazai szakember segítségével előadások és panelbeszélgetések során igyekeznek megvilágítani, hogy milyen, már látható digitális innovációk alapozzák meg a jövő iskoláját, hogyan alakulnak át az oktatás terei, vagy milyen hatásai lesznek a globális változásoknak az oktatásra. A meghívott előadók között találjuk Märt Arot, a Nordic EdTech alapítóját, Mart Lanpeert, a Tallin University professzorát, és Horváth Ádámot, a Maker’s Redbox szakmai vezetőjét. A panelbeszélgetésekben számos hazai szakember osztja meg tapasztalatait, és gondolkodik közösen arról, hogyan alakul az oktatás jövője itthon és nemzetközi szinten, és hogyan tudjuk a folyamatot hatékonyan befolyásolni.

Digitális szülő vagyok! Konferencia és workshop: https://www.facebook.com/events/471121768397906
Regisztráció: https://rendezveny.t-systems.hu/digitalis-szulo-vagyok/
Education:Next Konferencia: EDUCATION:NEXT Konferencia (educationnext.hu)

Ket_nap_a_digitalis_tudatossagert.jpg