Sajtóközlemények

Útravaló gondolatok egy okostelefon-méretű könyvben

Budapest, 2022. március 8. 13:00

Üzeneted érkezett címmel jelent meg a Poket és a Telekom nőnapi kiadványa

Elismert, tehetséges nők példájával és személyes történeteik megosztásával kíván minél több sikeres női életpálya elindításához hozzájárulni a Telekom. A telekommunikációs szolgáltató a POKET zsebkönyvprojekttel együttműködve olyan kötetet jelentetett meg nőnapon, amely inspiráció mellett a sikerhez vezető gondolkodási és cselekvési mintákból is igyekszik minél többet átadni.

POKET_TELEKOM.png

Bár biztos sikerreceptek nincsenek, mások példája mégis rengeteget segíthet az út elején járó fiataloknak. Ez a gondolat hívta életre a Telekom és a POKET együttműködését, annak érdekében, hogy megossza az olvasókkal – elsődlegesen a pályájuk elején járó nőkkel, mellettük pedig minél többekkel - 31 kivételesen inspiratív, alkotó nő gondolatait az indulásról, a próbatételekről, a kitartásról és a sikerről. Sok ismert név, az üzleti és kulturális élet, a média vagy sport területéről, speciális szakmákban való helytállással és teljesítménnyel, sokféle életút szerepel a nőnapon megjelent új POKET zsebkönyvben. A kiadvány címe „Üzeneted érkezett” is arra utal, hogy a színes összeállításban mindenkinek lehetősége van megtalálni azt a meglátást, amelyről úgy érzi, hogy személyesen neki szól.

„Mindennapjaim során számos tehetséggel találkozom. Kollégáim és mentoráltjaim részéről tapasztalom, hogy a fiatalok keresik a kapcsolódást, a jó példákat, tanulni szeretnének, ugyanakkor a tapasztalt vezetőkben pedig ott van a vágy, hogy visszaadjanak a közösségnek, segítsék a pályakezdőket. Ezt a két igényt felismerve és összekapcsolva alkottuk meg az Üzeneted érkezett POKET kiadványunkat, szeretnénk kézzelfogható formában elérhetővé tenni hasznos és útravaló gondolatokat, inspirációt és iránymutatást nyújtva, elősorban a fiatal generáció számára.” fogalmazott Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.

   
Az ismert szerzők mellett egy fiatal tehetség, Farkas Anna grafikus játszott hangsúlyos szerepet a kötet megalkotásában. A Z generációs vizuális szakember a Telekom Kraft egyik projektje kapcsán került a vállalat látóterébe és munkái nyomán kérték fel a könyv egyedi grafikáinak elkészítésére.

„A Telekom számára fontos, hogy tettrekész, tehetséges fiatalok mellett álljon, segítve kibontakozásukat, digitális hozzáférést, eszközt és inspirációt biztosítva számukra. Ebben a szellemiségben működik az ötleteik megvalósítását segítő Telekom Kraft és most, az Üzeneted érkezett kötettel szeretnénk őket bátorítani a jó példák és önmaguk megismerésére, saját útjuk megtalálására.” – tette hozzá Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A kötetben 31 kivételes női hang szólal meg, többek között Tomán Szabina (alapító, TOMAN Diet), Pataki Ági (modell, filmproducer), Kováts Adél (igazgató, Radnóti Színház), Pistyur Veronika (alapító, Bridge Budapest), Cseke Eszter (On The Spot), Al Ghaoui Hesna (riporter), Kende-Hofherr Krisztina (alapító, TMC), Kozma Rita (body positivity aktivista), Winkler Nóra (művészeti szakértő),  Illés Fanni (paralimpikon), Axente Vanessa (modell), Czakó Borbála (elnök, HBLF), Kemény Zsófi (költő), Bombera Krisztina (riporter), Juhász Anna (irodalmár), Dr. Zolnay Judit (CEO, Metlife) személyes történetei, gondolatai olvashatók.

Az együttműködés kapcsán Vecsei H. Miklós, a POKET alapítója kiemelte: „A POKET nem csak egy könyvsorozat, hanem egy egymásra figyelő közösség is. Számunkra az odafigyelés többek között azt jelenti, hogy nyitottak vagyunk olyan társadalmi kezdeményezésekre, amelyek értékesebbé, harmonikusabbá teszik az életet. A mi elsődleges felületünk, ahol el tudjuk érni az embereket, a könyv – bízunk benne, hogy ezzel a kötettel hatékonyan hozzá tudunk járulni sok fiatal nő sikeres és önbizalommal teli indulásához”. Az Üzeneted érkezett kiadvány március 8-tól országszerte elérhető a POKET automatákban.

A kötet szerzői:

Axente Vanessa (modell), Czakó Borbála (elnök, HBLF), Pistyur Veronika (alapító, Bridge Budapest), Kemény Zsófi (költő), László Krisztina (újságíró),  Heal Edina (alapító, Egyenlítő Alapítvány), Bombera Krisztina (riporter), Juhász Anna (irodalmár), Winkler Nóra (művészeti szakértő), Fiala Borcsa (főszerkesztő, WMN), Csorba Anita (alapító, Inspirációk Élménystúdió), Németh Franciska (ápoló, kommunikációs tanácsadó), Dr. Vásárhelyi Orsolya (adattudós), Kozma Rita (body positivity aktivista), Friedl Zsuzsanna (Chief People Officer, Magyar Telekom), Szabó Melinda (kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom), Daria Dodonova (gazdasági vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom), Hegyesiné Orsós Éva (szakmai vezető, HBLF Romaster Alapítvány), Molnár Janka Sára (fizikus), Dr. Zolnay Judit (CEO, Metlife), Al Ghaoui Hesna (riporter), Kende-Hoffher Krisztina (alapító, TMC), Kolonits Klára (operaénekes), Sasvári Anita (pilóta), Gyurkó Szilvia (gyermekjogi szakértő, Hintalovon), Szvetelszky Zsuzsanna (szociológus), Kováts Adél (igazgató, Radnóti Színház); Cseke Eszter (On The Spot),Pataki Ági (modell, filmproducer), Illés Fanni (paralimpikon), Tomán Szabina (alapító, TOMAN Diet)

A szerzők idézeteiből kisvideó ITT érhető el.