Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Sajtóközlemények

A jövő szakembereit a Magyar Telekom támogatásával képzik Székesfehérváron – Eszközadomány a Technikumnak

Budapest, 2022. május 27. 13:00

A Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Technikummal kezdett együttműködést a Magyar Telekom a távközlési szakma népszerűsítése, a szakirányú képzés támogatása, valamint saját szakemberutánpótlásának érdekében. Az intézmény most több mint száz eszközt kap a távközlési vállalattól oktatási célokra.

Ma már egészen mást jelent a távközlés, mint akár néhány évvel ezelőtt. A távközlés és a digitalizáció a jövő záloga, enélkül elképzelhetetlen lenne önvezető autókról, robotizációról, adatvezérelt gyártásról vagy e-egészségügyről beszélni. A távközlési szakemberek képzése is fókuszba kerül, mert csak velük együtt tudjuk ezt az utat bejárni. Az informatikai oktatásról és a munkaerőpiacokon világszerte tapasztalható informatikusszakember-hiányról sok szó esik, ritkán hallhatunk azonban arról, hogy a távközlési szakma is generációváltáson megy át, és nagy szükség van az új szakemberekre, hogy fejlesszék, működtessék a távközlési infrastruktúrákat a jövőben. Nem könnyíti meg a helyzetet, hogy Magyarországon kevés középfokú intézményben zajlik szakirányú oktatás.

Sajto_20220527_2

Mindezek ismeretében döntött úgy a Magyar Telekom, hogy együttműködést kezd a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Technikummal. Az aláírt együttműködési megállapodás részeként a Magyar Telekom segíti az intézményt a távközlési szakmák népszerűsítésében, tevékenyen részt vesz az iskola szakmai rendezvényein, a vállalat képviselői előadásokat, szakmai beszélgetéseket tartanak a diákoknak tudásátadás céljából. A vállalat ezen kívül azt a kiemelt feladatot is vállalja, hogy az oktatási anyagokat naprakészen tartja, segítve ezzel az oktatókat és a diákokat abban, hogy tudásukat azonnal kamatoztatni tudják majd. A partnerség keretében pedig a diákok aktívan is részt vehetnek a Magyar Telekom műszaki kiszolgálási területének napi feladataiban, diákmunkatársként.

Sajto_20220527_3

A Magyar Telekom ma a Technikum 2. Duális Roadshow-ja és állásbörzéje alkalmával jelentette be, hogy oktatási célokra több mint száz eszközt (optikai eszközöket, szervereket és hálózati eszközöket) adományoz az intézménynek, így a diákok megismerhetik az eszközök felépítését, alkatrészeit, szét- és összeszerelésüket.

Sajto_20220527_4

„A technikummal elindított együttműködés közvetlen átjárást teremt az oktatás és a munka világa között, segítve ezzel azokat a tanulókat, akik fontosnak tartják, hogy korszerű, versenyképes tudással felvértezve lépjenek majd ki a munkaerőpiacra. Célunk, hogy újra vonzóvá tegyük a fiatalok számára a távközlési szakmákat, és kineveljük a jövő távközlési szakembereit a régióban, részben azzal a szándékkal, hogy a Telekomnál is biztosított legyen a szakemberutánpótlás” – mondta el Lubor Zatko, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese.

Sajto_20220527_1

A székesfehérvári Technikum igazgatójával, Horváth Lajos Zoltánnal készült interjúnk itt olvasható: Modern eszközökkel és együttműködéssel már valóban az életre képzik a diákokat | Pont.Most (pont-most.hu)