Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Sajtóközlemények

Újabb nemzetközi építészeti díjat nyert a Telekom Székház

Budapest, 2022. február 3. 13:30

A TIBA Építész Stúdió projektjeként a Magyar Telekom és a T-Systems közös székháza elnyerte a BIGSEE Építészeti Díjat 2022-ben, Public and commercial architecture (Köz- és kereskedelmi célú építészet) kategóriában. A TIBA Építész Stúdió egy másik projektje, a saját irodájuk is kiérdemelte ugyanezt az elismerést.

A Magyar Telekom és a T-Systems közös Könyves Kálmán körúti székháza az ország legnagyobb irodaháza, 105.000 m 2 területen és 9 szinten nyújt korszerű és kreatív munkateret (covid-mentes időkben) több mint 4.000 fő számára. (Az aktuális járványhelyzetre való tekintettel jelenleg a Magyar Telekom és a T-Systems munkatársai önkéntes alapon, fokozott biztonsági intézkedések mellett járnak be dolgozni a székházba és a többi telephelyre.)

BIGSEE_dij

Az épületben két étterem és két kávézó, autómosó, bicikli tárolók öltözővel, 1365 helyes mélygarázs és 300 fős konferenciaterem szolgálja az ott dolgozók kényelmét. A munkatársak well-being érzetét, fizikai és mentális egészségét támogatják a szintenkénti közösségi terek, a 8. emeleten található 762 m2-es fitness terem, a panorámás szauna és sókabin, a 200 m-es tetőtéri futópálya, az egészségügyi rendelő és a gyerekkuckó is, ahova a munkatársak gyermekeiket behozhatják és biztonságos, szórakoztató környezetben tudhatják.

A grandiózus épület tervezésekor a fejlesztő Wing Zrt., a Magyar Telekom, mint bérlő és a TIBA Építész Stúdió, mint generál tervező kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatósági szempontokra, így a BREEAM Excellent elvárásoknak megfelelően a székházban többek között energiahatékony berendezések, alacsony vízfelhasználású szaniterek, környezetbarát és újrahasznosított anyagok kerültek beépítésre, valamint szelektív hulladékgyűjtő metódus is működik, saját tömörítővel A gazdaságos működést komplex épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszer segíti. A kertben ökológus által összeállított növényzet található, mesterséges tóval, terasszal és kültéri munkahelyekkel, az öntözés pedig esővízről és fúrt kútról történik. De ekkora homlokzati felületről természetesen nem hiányozhat a modern napvédő és akusztikus üvegezés egyedileg és központilag is szabályozható árnyékolással.

Az épület 2018-as átadása óta több rangos építészeti és ingatlanfejlesztési díjat elnyert.

Az építészeti díjat kiadó BIG egy délkelet-európai kreatív központ ljubljanai bázissal. Az intézmény célja a kitűnő kreatív gyakorlatokat közelebb hozni a közönséghez a tágabb régióban.

A pályázatról és a díjról további részletek itt olvashatók: Hungarian Telekom and T-System Headquaters, Budapest (bigsee.eu)