Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Sajtóközlemények

A Scope Ratings GmbH megerősítette a Magyar Telekom BBB+ hitelminősítését stabil kilátással

Budapest, 2021. október 22. 09:10

A Scope Ratings GmbH a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként megerősítette a Magyar Telekom BBB+ kibocsátói hitelkockázati besorolását, amelyhez stabil kilátás tartozik, valamint a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést egyaránt.

A megerősítés azt tükrözi, hogy a Scope Ratings GmbH megítélése szerint a Magyar Telekom erős és stabil pozícióval rendelkezik a hazai mobil és szélessávú piacon egyaránt. Ezzel a felülvizsgálattal a Társaság megfelel a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja követelményeinek.

Daria Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy sikerült megtartanunk a BBB+ minősítést stabil kilátással. Ez elismerést jelent a hazai mobil- és szélessávú piacokon betöltött piacvezető pozícióink, folyamatos jó teljesítményünk és a Magyar Telekom üzleti modelljének ellenállóképessége tekintetében. A minősítések ösztönöznek bennünket arra, hogy folytassuk hálózatfejlesztési beruházásainkat, amelyek az ország digitalizációjához is hozzájárulnak.”

A jelentés, a hitelminősítési módszertan, valamint a hitelminősítő által alkalmazott minősítési kategóriák a hitelminősítő társaság alábbi linkjén érhető el: https://www.scoperatings.com/#search/rating/detail/CR0000572156.