Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Sajtóközlemények

Fenntarthatóságban világelsők között a Magyar Telekom

Budapest, 2021. október 20. 11:00

A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján.

Az ISS ESG Corporate Rating éves szinten több, mint 100 mutató mentén, holisztikus rendszerben vizsgálja a befektetésre ajánlható vállalatokat világszerte. A legfrissebb értékelés szerint a Magyar Telekom az iparág legjobbjai között szerepel: B Prime minősítéssel az ISS Corporate Solutions a Magyar Telekomot felelős befektetésre javasolt vállalatok közé sorolja.

A Magyar Telekom az utóbbi időben két független ESG értékelés alapján is elismerő visszajelzést kapott fenntarthatósági gyakorlatát tekintve: a FTSE Russell (FTSE International Limited and Frank Russell Company) megerősítette, hogy a Magyar Telekom a FTSE4Good kritériumai szempontjából történt független értékelés során megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is FTSE4Good indexcsalád tagja lehet, emellett, a CDP (Carbon Disclosure Project) Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar székhelyű vállalatként – a top7%-ba sorolta.
A felelős befektetői értékelések nyilvános adatok alapján értékelik a vállalatok fenntarthatósági célkitűzéseit és eredményeit, melyről a Magyar Telekom éves Fenntarthatósági jelentésben is számot ad.