Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Sajtóközlemények

Esélyegyenlőségi törekvéseiért elismerésben részesült a Magyar Telekom Csoport

Budapest, 2021. július 12. 11:00

A Magyar Telekom Csoport a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának előmozdításáért, az akadálymentes munkahelyi környezet fejlesztéséért, valamint a befogadó vállalati kultúráért tett eredményei és erőfeszítései alapján a Fogyatékosságbarát Munkahely Arany fokozatú díját érdemelte ki.

A Fogyatékosságbarát Munkahely díjat a Salva Vita Alapítvány, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselőiből álló Adományozó testület ítéli oda, elősegítve az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását. Az elismerésre azon munkáltatók pályázhattak, amelyek vállalták, hogy folyamatosan fejlesztik a megváltozott munkaképességű emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat.

FBM_Dij.jpg

 

A Magyar Telekom Csoportnál kiemelt cél a munkahelyi diszkriminációmentesség és az esélyegyenlőség biztosítása, melynek érdekében számos lépést tett a vállalat. A Magyar Telekom BREEAM Excellent minősítésű székház épületének kialakításakor elsődleges szempont volt a mozgásszervi és érzékszervi akadálymentes környezet kialakítása. 2019-ben bevezette a vállalat egyedülálló, a tudattalan előítéletek tudatosítása vonatkozó képzését a diszkriminációmentes, befogadó vállalati kultúra fejlesztése érdekében. A vállalat ingyenes, publikus tananyagként közzétett képzése a Telekom Csoport mellett számos hazai vállalat kultúrafejlesztési programjának is része lett. Rendszeres munkatársi visszajelzésekre támaszkodva folyamatosan fejlesztik a munkavégzés fizikai és digitális infrastruktúrájának hozzáférhetőségét.

Az akadálymentesítés kapcsán fontos cél az is, hogy tovább javítsanak az akadálymentes ügyfélélményen úgy munkatársaik, mint ügyfeleink szempontjából. Ennek érdekében a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács tagvállalataként és felelős szolgáltatóként azon dolgoznak, hogy digitális ügyfélelérési pontjaink megfeleljenek az Európai Unió 2025-ben életbe lépő akadálymentesítési irányelvében foglaltaknak.

„Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre sikerül elnyernünk a Fogyatékosságbarát Munkahely elismerést. A díj nem csak az eddigi erőfeszítéseinket ismeri el, de irányt mutat a jövőbeli elkötelezettségünknek is. Továbbra is az akadálymentes munkatársi- és digitális ügyfélélmény elérésén dolgozunk, mert hisszük, hogy a digitalizáció lehetőségeivel mindannyian többre lehetünk képesek.” – nyilatkozta Friedl Zsuzsanna, a Magyar Telekom Chief People Officere.A Fogyatékosságbarát Munkahely díj mellett évről évre elismerik azokat a kollégákat is, akik a legtöbbet teszik az esélyegyenlőség elősegítéséért. A Magyar Telekom Csoport képviseletében Zanin Éva sokszínűségi és esélyegyenlőségi szakértő vehette át a Munka-Társ díjat az akadálymentes munkavállalói élmény és befogadó vállalati kultúráért tett erőfeszítései elismeréseként.

A Fogyatékosságbarát Munkahely díj Példakép díját pedig a vezetőik által jelölt fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű munkatársak nyerik el, akik példaértékű munkájukkal és kiválóságukkal érdemlik ki az elismerést. A Magyar Telekom Csoport büszkesége, hogy négy kolléga részesülhetett ebben az elismerésben: Krajnyákné Jurák Andrea, Kátai Virág, Partics Ferenc és Siska Balázs, akik munkájuk és elhivatottságuk mellett sportemberként is a példaképeink.

FMB_Dijazottak.jpg