Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Sajtóközlemények

Több, mint tízezren követték a 12. Fenntarthatósági Napot

Budapest, 2019. szeptember 17. 11:00

A Magyar Telekom 2019. szeptember 14-én, tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Fenntarthatósági Napot az Akvárium Klubban. Az idei fesztiválkonferencia központi témája a „Piszkos 12” volt: a szekció-beszélgetések során a szakértők a fenntarthatóság pillérei mentén olyan problémákat jártak körül, mint például a klímaváltozás és annak egészségügyi hatásai, a műanyaghulladékok, a társadalmi előítéletek, a dark web, a túlfogyasztás, a social buborék, vagy éppen a halogatás pszichológiája.

FN_12_beszelgetes.jpg

A szombaton 12:00-től 20:00-ig tartó, szünetekkel és zenei programmal tagolt beszélgetéseken többek között az On the Spot c. dokumentumsorozat elismert alkotópárosa, a Greenpeace, a WWF, a European Climate Foundation, továbbá neves szociológusok, pszichológusok, kutatók, művészek, szakértők, valamint média- és divatszakemberek vitatták meg a fenntarthatósággal kapcsolatba hozható, legfontosabb környezeti, társadalmi és gazdasági kihívásokat. A rendezvénnyel a szervezők célja a szakértői vélemények megismertetése és jó gyakorlatok bemutatása által a környezettudatosabb szemléletmódra való ösztönzés a hallgatóság és szélesebb közönség körében.

FN_12_OTS.jpg

A szakmai programok és eszmecserék mellett az idei rendezvényen több, mint 40 kiállító szervezet várta a fenntarthatóság ügye iránt érdeklődőket. A kiállítói térben egyszerre voltak jelen a megújuló energiára épülő rendszerek, az újrahasznosításon alapuló divattermékek, az interaktív és fenntartható tudatformálást segítő gyermekprogramok, a technológiai újítások és a trendi, innovatív megoldások. A rendezvényre személyesen több mint 7 ezren látogattak el, a beszélgetéseket online és IP TV csatornán pedig közel 3 ezren követték.

FN_12_kiallitok.jpg

A programokat idén egy plogging, azaz szemétszedő futás is színesítette. Az adidas Runners Budapest edzőinek vezetésével és a JÖN Alapítvány szakmai támogatásával a résztvevők egy 5 kilométeres kört futottak és tisztítottak meg a belvárosban. A 12. Fenntarthatósági Nap kiegészítő programja végeztével a futóknak egy konténernyi hulladékot sikerült összeszedniük, és ezzel is hozzájárulniuk a tisztább, élhetőbb városi környezetünkhöz.

FN12_plogging.jpg

A 12. Fenntarthatósági Nap adott helyett a nyáron meghirdetett kreatív pályázat díjátadójának is. A „Tisztázzunk valamit.”  felhívás sokakat megihletett, közülük szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A Ringier-Axel Springer szponzorálta kreatív kategória első helyezettje Kollár István „KatasztróFa” című munkája lett. A Cisco támogatta film kategória legjobbjának Virág Zsombor „Kényszer tudás” című alkotása bizonyult. A Zene/slam kategóriában - amit a Samsung díjazott - a legjobbnak járó díjat Pejtsik Panna vehette át „Bújj ki a plasztikzsákból!” című pályamunkájáért. A nap során a legtöbb látogatói szavazatot Sipos András „Bin There X Budapest Park” című kreatív alkotása gyűjtötte össze, így a Noizz.hu jóvoltából ő kapta a közönségdíjat.
A 12. Fenntarthatósági Napot egy pörgős buli zárta DJ Q-CEE és a Random Trip fellépésével, valamint a Gerapppaaa partisorozat lemezlovasaival.