Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.
Technikai okok miatt a Facebook azonosítóval történő belépés átmenetileg nem lehetséges!
Kérjük, belépéshez használd hívószámodat, e-mail címedet vagy MT ügyfélazonosítódat.

Sajtóközlemények

Netezz zölden a klímaváltozás ellen a karbonsemleges Telekommal

Budapest, 2019. január 10. 11:00

2018-ban soron következő negyedik karbonsemleges évét zárta a Magyar Telekom Csoport. A vállalat saját működése mellett a lakossági és üzleti Magenta 1 szolgáltatások ügyfél-oldali karbonkibocsátását is semlegesítette, ezzel több mint 150 000 ügyfelet kapcsolt be a klímavédelmi tevékenységébe. Idén januárban az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatás bevezetésével még több ügyfélnek teremt lehetőséget a vállalat arra, hogy választásukkal tegyenek a környezet védelméért.

A Magyar Telekom 2019-ben ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatásának elindításával megteszi a következő lépést arra, hogy Fenntarthatósági stratégiája mentén ügyfeleit is bekapcsolja klímavédelmi tevékenységébe. Az ExtraNet család új tagjaként, januártól már elérhető a Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatás, amely garantálja, hogy a felhasznált adatok továbbításához szükséges energia mennyiségével megegyező energiát a Magyar Telekom saját napelemes rendszerével termeli meg.

Főbb pénzügyi mutatók


A vállalat 2018-ban oktatási központjára telepített napelemrendszert Budapesten, amely lehetőséget adott, hogy elinduljon munkatársi körben a közösségi napelem projekt. 2019-ben a Magyar Telekom ügyfeleit is bekapcsolja a programba, valamint további napelemrendszer telepítésével Szegeden tovább növeli a vállalat a saját termelésű zöld energia mennyiségét.

Az ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatást választó ügyfelek folyamatosan nyomon követhetik az általuk támogatott napelemrendszer termelését, valamint választásukkal további napelemek telepítését ösztönzik, hiszen a Magyar Telekom a befolyó összegekből újabb napelemrendszerek telepítését tervezi.

A Magyar Telekom fenntarthatósági stratégiája mentén, önkéntes vállalás keretében törekszik évek óta energiafelhasználása és szén-dioxid kibocsátása csökkentésére. 2015-ben a hazai nagyvállalatok között elsőként, de nemzetközi szinten is elsők között vált a vállalatcsoport karbonsemlegessé, 2018-ban pedig Magyarországon úttörőként határozott meg a vállalat hosszútávú kibocsátáscsökkentési célt a Science Based Target kezdeményezésnek megfelelően.

ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő szolgáltatás