PraxisPlatform

A PraxisPlatform a Magyar Telekom innovatív betegedukációs és terápiamenedzsment rendszere, amely közelebb hozza egymáshoz az egészségügy három legfontosabb szereplőjét: a gyógyulni kívánó beteget, a gyógyító orvost, valamint a beteggel rendszeres kapcsolatba kerülő gyógyszerészt.

A rendszer arra az alapvető tapasztalati tényre alapul, hogy az emberek az általuk kiváltott gyógyszerek mindössze 30-50%-át szedik a kezelőorvos utasításának megfelelően. Az elégtelen beteg-együttműködés hátráltatja a biztonságosabb és korszerűbb, célzott terápiák kifejlesztését is. A PraxisPlatform, az orvosok ajánlásával elérhető online betegkommunikációs portál erre kínál megoldást: lehetővé teszi az egyszerű, gyors és biztonságos kommunikációt a páciens és kezelőorvosa, gyógyszerésze között. A platform egyúttal tökéletes eszköze a beteg-együttműködés fokozásának, erősítve a betegek igényét arra, hogy odafigyeljenek magukra és egészségükre.

A rendszer segítségével fejleszthető a beteg gyógyszerszedési tudatossága, támogatható a terápiában való részvétele azáltal, hogy automatikus, személyre szabott üzenetek küldésével emlékeztet a főbb kezelési eseményekre, időpontokra, a tennivalókra, illetve a kezeléshez kapcsolódó információkat, életmódtanácsokat tesz elérhetővé. A páciensek az emlékeztetőket hangüzenet, e-mail vagy SMS formájában kapják meg, az általuk választott napszakban. A rendszerhez csatlakozó páciensek igénybe vehetik a napi 12 órán át elérhető információs központot, interaktív diagnosztikát, és személyesen kommunikálhatnak az orvossal, gyógyszerésszel.

A PraxisPlatform minden részletében maximálisan megfelel az egészségügyben szokásos szigorú adatvédelmi és adatbiztonsági előírásoknak. A páciensek részre a PraxisPlatform által kínált programban való részvétel díjmentes.

Fenntarthatósági előnyök:

Egészségvédelem

  • Elősegíti, védi az egyének egészségét, jó közérzetét.

Biztonság

  • Elősegíti az emberek biztonságát.

Környezetkímélő

  • Olyan fogyasztási és termelési mintákat hoz létre, amelyek segítik a környezeti igénybevétel csökkentését, miközben kielégítik az alapvető emberi szükségleteket.

Takarékos

  • Csökkenti az ügyfél költségeit.

Kapcsolódó link