Környezetvédelem

A Magyar Telekom elhivatott a környezetvédelem területén. 2015-ben a hazai nagyvállatok közül elsőként, a nemzetközi telekommunikációs iparágban az elsők között vált a vállalatcsoport működése karbonsemlegessé. 2021-ben ezt az eredményt már hetedik alkalommal sikerült elérni, többek között a következő környezetvédelmi tevékenységek eredményeként.

Kép leírása: SBTi kibocsátáscsökkentés

SBTi kibocsátáscsökkentési céljaink

2018-ban Magyarországon elsőként és egyedüliként, a Science Based Target kezdeméyezés elfogadta hosszútávú kibocsátáscsökkentési céljainkat:

  • 2030-ra 84%-kal csökkentjük Scope 1-2 kibocsátásainkat 2015-höz képest
  • 2030-ra 30%-kal csökkentjük a Scope3 kibocsátásunkat 2017-hez képest

2021-ben kidolgozott, új ötéves stratégiánk klímavédelmi sarokpontjait is annak megfelelően alakítottuk ki, hogy hosszútávú vállalásainkat szem előtt tartva, 2050-re közvetlen és közvetett kibocsátásainkat is nullára tudjuk csökkenteni.

Kép leírása: ExtraNet Zöld 1 GB adatbővítő

ExtraNet Zöld 1 GB 30 napra adatbővítő opció

Az éghajlatváltozás korunk egyik legnagyobb kihívása és tudjuk, hogy a jövő klímáját a jelen technológiai megoldásai nagymértékben befolyásolják. Szeretnénk lehetőséget biztosítani ügyfeleink számára is, hogy aki velünk együtt fontosnak tartja a klímaváltozás elleni harcot, az választhasson olyan szolgáltatást, amely hozzájárul a klíma védelméhez. Ezért hoztuk létre a világon egyedülálló ExtraNet Zöld 1 GB 30 napra opciónkat.
Zöld 1 GB = net, megújuló energiából.

Kép leírása: Energiafelhasználás

Energiafelhasználás

Csoportszinten törekszünk arra, hogy csökkentsük a működésünkhöz szükséges energiamennyiséget, valamint elektromos energia igényünket 100%-ban megújuló energiából fedezzük.

Kép leírása: Környezetvédelmi irányelvek

Környezetvédelmi irányelvek

A Magyar Telekom (MT) elkötelezett amellett, hogy saját jelenlegi és új tevékenységei tekintetében vezető szerepet vállaljon a környezetvédelem terén. A jelen és a jövő generációk szükségleteit és törekvéseit felismerve az MT figyelembe veszi az összes releváns szempontot saját tevékenységét illetően és az értéklánc érintett további és megelőző szakaszaiban is.

Kép leírása: Klímavédelem

A biológiai sokféleség megőrzése

A Magyar Telekom, mint a Deutsche Telekom csoport tagvállalata, a Deutsche Telekom alábbi biológiai sokféleség politikája mellett teljes mértékben elköteleződik.

Kép leírása: Energiahatékonyság

Energiahatékonyság

A Magyar Telekom kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a jelen beruházásaival támogassa a jövő működését. Energiafelhasználásunk csökkentésére hálózataink fejlesztéséhez energiahatékony eszközöket használunk, valamint az új stratégia részeként már nemcsak a vállalat által használt készülékek energiahatékonyságát mérjük, de az ügyfelek által használt készülékek energiafelhasználásával is számolunk. Célunk, hogy ügyfeleink is takarékoskodni tudjanak az energiával és a környezeti erőforrásokkal.

Kép leírása: Készülékmenedzsment

Készülékmenedzsment és készülékleadás

A Telekom számára fontos, hogy tájékoztassa ügyfeleit a felelős és környezettudatos megoldásokról, gyakorlatokról. A következő cikkben arról olvashatsz, hogy hogyan tudod fenntarthatóan újrahasznosítani az általad már nem használt, de még működőképes elektronikai készülékeket, például a mobiltelefonokat

Kép leírása: Klímavédelem

Klímavédelem

A jövő klímáját a jelen technológiai megoldásai nagymértékben befolyásolják. A Magyar Telekom felelős vállalatként mindent megtesz annak érdekében, hogy az általa alkalmazott technológiák minél kisebb negatív hatással legyenek a klímára.

Kép leírása: Környezeti mutatók

Környezeti mutatók

A környezettudatos működésünk megvalósulása számokkal is jól mérhetők: ezek a környezeti mérőszámok. Alkalmazásuk lehetővé teszi környezeti tevékenységünk változásainak dokumentálását, fejlődésének vizsgálatát.

Kép leírása: Környezetközpontú irányítási rendszerek

Környezetközpontú irányítási rendszerek

A Magyar Telekom saját tevékenysége során is szem előtt tartja a fenntarthatóság, valamint a környezet védelmének szempontjait. Ebben a nemzetközi szabályozásnak megfelelő irányítási rendszerek nyújtanak segítséget, mint például az ISO 9000, az ISO 14000, az ISO 27000, az ISO 22300 és az ISO 50000.

Kép leírása: Környezettudatos közlekedés

Környezettudatos közlekedés

Vállalatunk fenntarthatósági tevékenységében kiemelt szerepet játszik a munkatársak tudatformálása. A Telekom lehetőséget biztosít a munkavállalók számára, hogy környezettudatosan közlekedjen Budapesten és a vidéki telephelyeken, valamint a fenntarthatóság jegyében bevezetésre került a távmunka, valamint a munkatársak számára biztosított a konferenciahívásokhoz szükséges technológiai háttér, amellyel évente több ezer km utazást takaríthatunk meg.