Friedl Zsuzsanna

Chief People Officer

Friedl Zsuzsanna

Friedl Zsuzsanna (született 1977-ben) a Külkereskedelmi Főiskolán diplomázott üzleti gazdálkodás szakirányon. 1999-ben a General Electric Lighting üzletágában – a budapesti Fényforrásgyárban – HR generalistaként kezdte meg szakmai pályafutását, majd a GE globálisan kialakított frissdiplomás vezetőképző programjának európai koordinálásáért felelt. 2002-től a nemzetközi ügyfélszolgálat HR generalistájaként, majd kompenzációs szakértőként dolgozott. 2005-től a regionális pénzügyi és informatika területek HR vezetőjeként számos akvizíciót és GE üzletágak átalakítását támogatta. 2007-től a UPC Magyarországnál töltötte be a HR igazgatói pozíciót, ahol – többek között – az ő nevéhez köthető a teljesítményalapú kultúra megteremtése (egy új, munkavállalói elkötelezettséget növelő javadalmazási struktúra kidolgozásával párhuzamosan), a tehetséges munkatársak fejlődését segítő program megalkotása és vezetése, a munkaadói márkának a fogyasztói márkával történő harmonizálása, valamint a HR csapat üzleti partner támogatóvá történő átalakítása.

2014-ben a Microsoft Magyarország HR vezetője lett, ahol a nemzetközi teljesítmény és fejlődési szemléletet sikeresen implementálta, továbbá ő a felelt a cég a középtávú stratégiai tervében szereplő munkatársi agenda kidolgozásáért és megvalósításáért, számos vezetői pozícióban történő utódlási folyamat sikeres megvalósításáért, valamint a CEE régió sokszínűségi stratégiájáért.

2017 májusában csatlakozott a Magyar Telekomhoz HR vezérigazgató-helyettesként. 2020. január 1-től a vállalati transzformáció részeként átalakuló People Unit vezetőjeként a Magyar Telekom Chief People Officer pozícióját tölti be. A munkavállalókhoz kapcsolódó HR tevékenységek, belső és külső kommunikációs feladatok, valamint a vállalat transzformációját, agilis készségfejlesztést támogató területek tartoznak a felelősségi körébe.

További fontos tisztség

  • Kuratóriumi tag: Egyenlítő Alapítvány
  • Tag: Menedzserek Országos Szövetsége
  • Advisory Board tagja: Budapesti Metropolitan Egyetem emberi erőforrások alapszak (BSc) és emberi erőforrás tanácsadó (MA) mesterképzés

Befektetői kapcsolatok

Levelezési cím: 1541 Budapest
Telefon: (+36) 1 458 0332
E-mail: Írjon nekünk!